Alla inlägg den 14 februari 2014

Av Ann-sofie Ahlgren - 14 februari 2014 19:59

Var idag till tyks för att träffa läkaren och få svaret på blodprovet jag tog för två veckor sedan. Och jaa...jagär alltså JC virus positiv..och med så höga triter att Tysabri inte kommer kunna användas som bromsmedicin på mej.


Jaa de kunde man ju ge sej fan på såklart..


Alternativen jag nu fick var Mabthera, som egentligen inte är en direkt MS medicin, fast den används mycket till MS patienter, utan är en medicin som ursprungligen var till för patienter med lymfom..men nu används för personer med svår reuma.Den ges som dropp.. 1 gång i månaden (om jag inte minns fel ).


Den andra medicinen Lemtrada är helt ny..den har just blivit godkänd i EU. De var den ni kunde läsa om i iltalehti för ett tag sedan..som är förskräckligt dyr..80.000 euro per behandling.De speciella är att man får behandling bara 2 gånger.Först 5 dagar i rad..som dropp..sedan får man vänta 1 år..och sedan får man en 3 dagars behandling och sen ör de stopp.Sedan förväntas effekten sitta i c 4 år.Den kör ska vara mycket effektiv..men med en del biverkningar..bla sköldkörtelinflamation..njurarna kunde ta stryk..och man kunde få problem med att blodet inte levrar sej.Så då måste de följas noggrant med blodprov 1 ggr/mån under behandlingen och 4 år efter.


Andra alternativ tyckte hon inte var aktuella för dom är för mesiga..hon tyckte vi ska sätta in de effektivaste vi kan för att kunna få stopp på aktiviteten...få dendär herr MS att coola ner sej lite och ta semester.

Såå...har lite att fundera på och måste bestämma mej snart.En ny MRI av hjärnan skall göras för att se hur myxket plack som kommit till och hur aktivt de verkar.Så de görs först...sen ska de bestämmas.Fortsatt sjukskriven 3 veckor.


Glad alla ♥ dag iallafall   

Ovido - Quiz & Flashcards