Alla inlägg den 14 mars 2014

Av Ann-sofie Ahlgren - 14 mars 2014 22:45

Var idag på tyks för att få svaret på min magnetröntgen jag gjorde för drygt en vecka sedan. Och för att ta ett beslut om vilken medicin jag skall börja med, Mabthera eller Lemtrada.


Tja...resultatet av magnetröntgen hade ju kunnat vara bättre...jag var nog förberedd på att det säkert tillkommit 2..kanske 3 st nya plack...med tanke på att jag iallafall haft 2 skov jag vet om efter senaste magnetröntgen som togs i juni-juli 2013.

Men nej..jag hade fått 15 (!) nya plack..varav 11 reagerade på kontrastvätskan.Det betyder att där är en pågående aktivitet..jag har alltså pågående inflamationer på 11 ställen i min hjärna   När jag titrade på bilderna liknade min hjärna mest en hålig ost....


Nåja...så medicin behövs..no doubt...men vilken? T.o.m min läkare tyckte de va ett svårt beslut och kallade in en kollega för att höra hans åsikt.De enades om att Lemtrada nog var de bästa alternativet. Den nyaste medicinen på marknaden som endast 5 personer i finland fått hittills...och på tyks har dom endast behandlat 1 med den hittills.


Såå..nu ska överläkaren och ytterligare ett överhuvud ge sitt godkännande att jag får medicinen..och om de går som planerat börjar behandlingen om c 1,5 veckor. Den ges som dropp..5 dagar i rad..och de första 3 dagarna ges även kortisondropp för biverkningarnas skull. Enligt min MS sköterska kommer de nog bli rätt så tuffa dagar..Den som lever får se...

Ovido - Quiz & Flashcards